Pompoen risotto
recepten

Risotto met geroosterde pompoen

Door de pompoen in de oven te roosteren creëer je extra smaak. Deze risotto is een perfecte combinatie tussen een luxe maaltijd en comfortfood. Een perfect recept om indruk te maken op vrienden of familie bij een etentje, zodra dat weer mag natuurlijk 😉

Pompoen risotto

Pompoenrisotto

Heerlijk romige risotto met geroosterde pompoen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 1 pompoen in stukjes
 • 2 el olijfolie
 • 2 el plantaardige boter
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 teen knoflook fijngehakt
 • 300 gr Arborio rijst (risotto rijst)
 • 1 kopje droge witte wijn
 • 2 takjes verse rozemarijn (of 2 1 tl gedroogde rozemarijn)
 • 7 takjes verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm)
 • 1 liter groentebouillon
 • zout naar smaak
 • peper naar smaak

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  Meng de blokjes pompoen met wat olijfolie, zout en peper en bak deze op een bakplaat gaar in de oven. Breng ondertussen een liter water aan de kook en los hier je groentebouillon op. Houdt deze pan warm op een laag vuurtje met deksel.
  Bak de ui samen met de knoflook in de plantaardige boter. Voeg de rijst toe zodra de uien glazig zijn. Bak de rijst een paar minuten, totdat de buitenkant van de korrels doorzichtig is. Voeg de wijn toe en roer zo nu en dan tot de wijn verdampt is.
  Voeg dan de verse kruiden toe en beetje bij beetje de bouillon. Als de risotto bijna gaar is mag de pompoen erbij. Houdt ongeveer één kopje geroosterde pompoen apart, prak deze met een vork en roer de puree dan door de risotto. De risotto is klaar zodra de rijst gaar is, zorg ervoor dat je genoeg bouillon toevoegt om de risotto smeuïge te houden. Vis voor het serveren de takjes van de rozemarijn en tijm uit de pan.
Trefwoord pompoen, pompoenrisotto, risotto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept