recepten

Posteleinslaatje met pestovinaigrette

Dit recept is voor de echte posteleinfans. De pesto in de vinaigrette wordt namelijk gemaakt van… Postelein! Je hebt niet veel pesto nodig voor dit slaatje, maar wat mij betreft bestaat zoiets als “teveel pesto” niet, dus ik zou je aanraden om het volledige recept voor de pesto te maken. Wat je over houdt kan je op allerlei manieren verwerken, bijvoorbeeld bij deze gnocchi met posteleinpesto!

Dit recept is onderdeel van de posteleinserie 🙂

Posteleinslaatje

Salade van postelein met dressing van posteleinpesto
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 4 handen vol postelein, gewassen en gedroogd
 • 2 el posteleinpesto
 • 1 el olijfolie
 • 1/2 el witte balsamico azijn
 • 1 snuf zout

Posteleinpesto

 • 5 el olijfolie
 • 1 teen knoflook
 • 75 gram walnoten deze zijn geroosterd het lekkerste!
 • 15 gram edelgist
 • 1/4 citroen, uitgeknepen
 • 200 gram postelein, gewassen
 • 1/2 tl zout

Instructies
 

 • Let op: deze hoeveelheid pesto is teveel voor alleen deze salade. Als ik zelf pesto maak, dan maak ik graag wat extra zodat ik het ook voor andere gerechten kan gebruiken, of gewoon lekker op brood. Wil je geen extra pesto? Maak dan de helft of één vierde van het recept.
  Maal de walnoten samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg dan alle ingrediënten toe en mix totdat je een mooie gladde pesto hebt. Als het mixen niet lukt kan je een (heel) klein beetje water toevoegen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout of citroen.
  Meng dan twee eetlepels van de pesto met de olijfolie, azijn en zout. Proef en breng zo nodig verder op smaak met azijn of zout. Presenteer de postelein in een mooie schaal en sprenkel de dressing daar overheen. Garneer eventueel met extra (geroosterde) walnoten!
Trefwoord pesto, pestodressing, postelein, posteleinpesto, posteleinsalade, posteleinslaatje, salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept