Uiensoep Eveline Cooks catering
recepten

Uiensoep

Deze soep is net even wat anders dan de standaard gepureerde pompoen- of courgettesoep. Door de witte wijn en verse kruiden heeft dit gerecht een verfijnde smaak, terwijl het heel makkelijk is om te maken! Oké, misschien zal je wat traantjes laten bij het snijden van de uien, maar het zal het waard zijn. Het leuke aan uiensoep is dat je deze kan maken op momenten dat je niks in huis denkt te hebben. Met alleen uien, bouillon en wat kruiden zet je zó een heerlijke soep op tafel. De wijn kan je desnoods ook weglaten, al is het wel een hele lekkere toevoeging.

Uiensoep Eveline Cooks catering

Uiensoep

Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 3 el plantaardige boter of olijfolie
 • 500 gr uien in dunne ringen gesneden
 • 2 tenen knoflook fijngehakt
 • 3 laurierblaadjes
 • 5 salieblaadjes, vers of 1 tl gedroogde salie
 • 5 takjes verse tijm of 1 el gedroogde tijm
 • naar smaak zout
 • naar smaak peper
 • 300 ml droge witte wijn
 • 1 liter groentebouillon

Instructies
 

 • Smelt de plantaardige boter en voeg de uien toe. Bak deze voor ongeveer 20 minuten, en voeg dan de knoflook en laurier toe. Bak de uien tot ze volledig zacht zijn en net een kleurtje beginnen te krijgen. Voeg dan de kruiden en peper en zout toe, en blus het geheel af met witte wijn. Laat dit 5 minuten pruttelen zodat de alcohol kan verdampen, en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat deze nog een kwartiertje pruttelen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
Trefwoord soep, uien, uiensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept