Dit is een recept wat weinig introductie nodig heeft. Super simpel, basic, lekker comfortfood bomvol vers groen. Meer hoef ik er niet over te zeggen!
Dit recept is onderdeel van de posteleinserie 🙂
Postelein stamppotje
Een super simpel recept, perfect voor een doordeweekse dag waarop je toch iets nieuws wil proberen!
- 1 kg aardappelen, geschild en in stukken
- 1 flinke scheut plantaardige ongezoette melk (Ik gebruik hiervoor het liefste soja- of havermelk)
- 1 klont plantaardige boter (Ik gebruik graag Flora plantboter)
- 3 grote handenvol postelein (gewassen en gedroogd)
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Voeg de plantaardige melk, boter, peper zout en nootmuskaat toe en stamp het geheel tot een puree. Hak de postelein iets fijner, anders heb je straks een wat minder aangename structuur door de lange steeltjes. Roer de postelein door de puree, zet de pan nog even op een laag vuurtje als de puree niet meer warm genoeg is. Blijf roeren totdat de postelein geslonken is. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.