Nog een simpel receptje met véél postelein 🙂 Zelf vind ik deze soep alleen al leuk door de kleur; zo mooi helder groen! Fris, vers groen is extra welkom zo aan het einde van de winter.
Dit recept is onderdeel van de posteleinserie 🙂
Postelein soep
Frisse, lichte soep bomvol postelein
- 1 el plantaardige boter (of olijfolie)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 aardappelen, geschild en in stukjes
- 500 gr postelein, gewassen
- 1 el groentebouillon (of 1 blokje)
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Verhit de boter en fruit de uit tot deze zacht is. Bak de knoflook een paar minuten mee. Voeg dan de aardappel, 1 liter (kokend) water en de bouillon toe. Laat dit pruttelen totdat de aardappel gaar is. zet dan het vuur uit en voeg dan de postelein, peper, zout en nootmuskaat toe. Roer de postelein goed door de hete bouillon zodat de postelein kan slinken. Zodra dit gebeurd is kan de soep gemixt worden in een blender of met een staafmixer. Breng zo nodig verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.