Vegan brownie Eveline Cooks Catering
Geen categorie

Brownies

Ik heb letterlijk duizenden van deze brownies gemaakt! Dit is een van mijn meest gebruikte recepten sinds het begin van Eveline Cooks, toen ik nog caterde vanuit mijn studentenkeuken. Mijn huisgenoten mochten dan de afgesneden randjes van de eindeloze bakplaten brownies eten, en zelf deed ik natuurlijk ook mee. Ik heb echter zoveel van deze brownies gegeten dat ik verzadigd ben voor de rest van mijn leven. Maar ik maak ze wel nog steeds vaak als ik bezoek krijg en snel iets lekkers voor ze wil maken. Dit is namelijk een extreem makkelijk en snel recept! In nog geen 10 minuten staat je schaal in de oven, ideaal om achter de hand te hebben. Je kan zelf nog verder gaan, en een voorraadje van de droge ingrediënten door elkaar mengen en bewaren. Op die manier hoef je alleen nog maar olie, water, chocolade en vanille extract toe te voegen wanneer je zin hebt in brownies.

Vegan brownie Eveline Cooks Catering

Brownie

Dit is hét recept als je snel iets zoets op tafel wil zetten wat sowieso bij iedereen in de smaak valt.
Gang Nagerecht, Zoet
Keuken Amerikaans
Porties 15 stukjes

Ingrediënten
  

 • 2 cups bloem
 • 1 cup suiker
 • 3/4 cup cacao
 • 1/2 tl zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 3/4 cup zonnebloemolie
 • 1 cup water
 • 1 tl vanille extract
 • 100 gr pure chocolade in stukjes gehakt

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
  Meng de bloem, suiker, cacao, zout en bakpoeder met elkaar. Voeg dan het vanille extract toe aan de cup water, en voeg dit samen met de olie toe aan de droge mix. Roer dit goed door elkaar. Meng hier de gehakte chocolade door. Vet dan een ovenschaal of bakblik in met zonnebloemolie (ik gebruikte een ovenschaal van grofweg 15 x 25cm). Giet het beslag in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  Bak de brownie voor ongeveer 20-30 minuten, totdat de bovenkant er droog uitziet en niet meer vettig van de olie. Je kan de ovenschaal ook voorzichtig op en neer schudden en zien of de brownie vast is, of nog beweegt als beslag. Houdt je van een iets drogere brownie? Laat 'm dan net iets langer in de oven staan.
  Tip: ook lekker met (geroosterde) walnoten, hazelnoten of andere noten!
Trefwoord brownie, chocolade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept