Ga terug

Focaccia

Gang brood
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 210 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 350 gram tarwebloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gist

Toppings

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 rode ui, in dunne reepjes
  • 100 gr zwarte olijven
  • 5 blaadjes verse salie
  • 2 el (verse) rozemarijn
  • 2 el grof zeezout

Instructies
 

  • Meng de tarwebloem, zout, suiker en de gist.
    Voeg het water en de olijfolie toe. Roer goed en kneed het deeg tot een mooie gladde bol. Kneed dan nog minstens 5 minuten door.
    Vet een rond bakblik (25-28 cm) in met olijfolie.
    Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg het in het bakblik.
    Bedek het met ingevet cellofaan en laat het deeg 30 minuten op een warme plek rijzen.
    Verwarm de oven op 200°C.
    Verwijder het cellofaan en duw met je vingertoppen kuiltjes in het deeg.
    Besprenkel met olijfolie en verdeel dit met een kwastje. Verdeel de uien, salie en het zeezout over het brood.
    Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin.
Trefwoord focaccia, italiaans, kaneelbroodjjes, olijfolie