1 kopjerode linzenHet liefste splitlinzen, dit gaat sneller
1 tlzout
2tlbouillonpoeder
1/2bloemkoolin kleine roosjes
1/2spitskoolin reepjes gesneden
1paprikain stukjes
3elkokosolie
1tlmosterdzaad
1tlkomijnzaad
1pakje(rook)tofuin kleine blokjes
1el currypoeder
1/2citroenuitgeperst
Instructies
Doe de linzen samen met het zout, bouillon, bloemkool, spitskool en paprika in de pan. Voeg zoveel water toe dat alles net onder staat. Je kan ervoor kiezen om een dikkere of dunnere dahl te maken door meer of minder water toe te voegen. Breng dit met een deksel aan de kook en laat het dan op een laag vuur pruttelen. Roer zo nu en dan. Dep de blokjes tofu droog met een schone theedoek of keukenpapier. Verhit in een koekenpan de kokosolie en voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe, laat deze 10-20 minuten poppen. Voeg dan de tofu toe, samen met een extra tl zout. Laat deze een tijdje bakken, schep ze niet teveel om zodat ze bruin kunnen worden. Zijn de linzen gaar? Voeg dan het currypoeder toe aan de tofu en laat dit 20 seconde meebakken. Voeg dan te tofu samen met de olie (hier zit alle smaak in!) toe aan de linzen. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met citroen, en zo gewenst peper en zout.