Ga terug

Gnocchi met posteleinpesto en charmesan

Knapperig gebakken gnocchi met vegan pesto van postelein, afgewerkt met vegan parmesan van walnoten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 1 pakje gnocchi Deze is bijna altijd vegan, maar check voor de zekerheid de ingrediënten!
  • 2 el olijfolie

Posteleinpesto

  • 5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 75 gr walnoten deze zijn geroosterd het lekkerste!
  • 15 gram edelgist
  • 1/4 citroen, uitgeknepen
  • 200 gr postelein, gewassen
  • 1/2 tl zout

Charmesan

  • 1 cup walnoten niet geroosterd
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl mosterdpoeder

Instructies
 

  • Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg hier de gnocchi (rauw!) aan toe en bak deze terwijl je de pesto en charmesan maakt. Schud de pan zo nu en dan heen en weer, zodat de gnocchi regelmatig bruin wordt.
    Maak eerst de charmesan door de walnoten fijn te malen. Zorg dat je nog een ietwat korrelige strucuur behoudt, je wil geen poeder! Meng dit met de overige ingrediënten en zet opzij. Deze hoeveelheid zal teveel zijn voor enkel deze portie gnocchi, maar je gaat er later zeker nog blij mee zijn! Bewaar het in een afgesloten bakje, dan blijft het een hele tijd goed.
    Maak dan de pesto: maal de walnoten samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg dan alle ingrediënten toe en mix totdat je een mooie gladde pesto hebt. Als het mixen niet lukt kan je een (heel) klein beetje water toevoegen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout of citroen.
    Is de gnocchi goed knapperig en lichtbruin? Zet dan het vuur uit en meng er zeker 5 lepels pesto door. Meer mag maar is smaakgebonden! Strooi de charmesan over de gnocchi zoals je met parmezaanse kaas zou doen.
Trefwoord charmesan, gnocchi, pesto, posteleinpesto, vegan