Ga terug
Vegan brownie Eveline Cooks Catering

Brownie

Dit is hét recept als je snel iets zoets op tafel wil zetten wat sowieso bij iedereen in de smaak valt.
Gang Nagerecht, Zoet
Keuken Amerikaans
Porties 15 stukjes

Ingrediënten
  

  • 2 cups bloem
  • 1 cup suiker
  • 3/4 cup cacao
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 3/4 cup zonnebloemolie
  • 1 cup water
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr pure chocolade in stukjes gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Meng de bloem, suiker, cacao, zout en bakpoeder met elkaar. Voeg dan het vanille extract toe aan de cup water, en voeg dit samen met de olie toe aan de droge mix. Roer dit goed door elkaar. Meng hier de gehakte chocolade door. Vet dan een ovenschaal of bakblik in met zonnebloemolie (ik gebruikte een ovenschaal van grofweg 15 x 25cm). Giet het beslag in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
    Bak de brownie voor ongeveer 20-30 minuten, totdat de bovenkant er droog uitziet en niet meer vettig van de olie. Je kan de ovenschaal ook voorzichtig op en neer schudden en zien of de brownie vast is, of nog beweegt als beslag. Houdt je van een iets drogere brownie? Laat 'm dan net iets langer in de oven staan.
    Tip: ook lekker met (geroosterde) walnoten, hazelnoten of andere noten!
Trefwoord brownie, chocolade