Ga terug

Appel-amandeltaart

Een taart die eigenlijk heel gemakkelijk is om te maken, en toch spectaculair lekker én mooi is!
Gang Zoet

Ingrediënten
  

  • 3 appels geschild, in partjes en in dunne schijfjes
  • 7 vellen bladerdeeg dubbelcheck of deze vegan is!
  • 125 gr plantaardige boter
  • 2 el ei-vervanger of appelmoes
  • 125 gr gemalen amandelen
  • 75 gr suiker
  • 3 el abrikozenjam
  • 1 el tarwebloem
  • 1 el kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Smelt de boter op een laag vuurtje en meng deze met de suiker en de ei-vervanger. Voeg de amandelen en het tarwebloem beetje bij beetje toe. Roer goed.
    Vet een springvorm in en bedek deze met bladerdeeg, maak een rand van ca. 5 cm.
    Giet het amandelmengsel op de bodem, verdeel het goed.
    Meng de appelschijfjes met kaneel.
    Bedek de amandel-laag dakpansgewijs met de appelschijfjes (zie afbeelding).
    Verhit de jam met 2 el water, mix glad met een staafmixer indien nodig. Verdeel dit mengsel met een kwastje over de taart.
    Bak de taart 45 minuten of tot het bladerdeeg lichtbruin is.
Trefwoord amandel, appeltaart, makkelijk, taart