Ga terug

Borsch

Oekraïense bietensoep
Gang Soep
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 3 liter hete groentebouillon Zelf te maken of met behulp van bouillonpoeder/blokjes
  • 400 gram witte kool, fijngehakt
  • 500 gram aardappel, geschild en in blokjes of plakjes
  • 200 gram rode biet, geschild en geraspt
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl bloem
  • 1 bosje dille, fijngesneden
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout
  • 1/2 citroen

Instructies
 

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de aardappel toe. Bak in een aparte pan de ui, biet en wortel in wat olie. Voeg na 5-10 minuten de tomatenpasta toe en bak deze nog eens 5 minuten mee. Meng hier de bloem door en roer dit geheel samen met de kool door de soep. Kook de soep nog 10-15 minuten en breng op smaak met peper en zout. Serveer met fijngesneden dille. Traditioneel gezien word hier vaak zure room bij gegeten, een heerlijk plantaardig alternatief is kokosyoghurt.
Trefwoord bieten, bietensoep, borsch, borscht, borsjt, soep