3literhete groentebouillonZelf te maken of met behulp van bouillonpoeder/blokjes
400gramwitte kool, fijngehakt
500gramaardappel, geschild en in blokjes of plakjes
200gramrode biet, geschild en geraspt
3eltomatenpuree
1wortel, geraspt
1ui, gesnipperd
1tlbloem
1bosjedille, fijngesneden
1el bloem
peper
zout
1/2citroen
Instructies
Breng de bouillon aan de kook en voeg de aardappel toe. Bak in een aparte pan de ui, biet en wortel in wat olie. Voeg na 5-10 minuten de tomatenpasta toe en bak deze nog eens 5 minuten mee. Meng hier de bloem door en roer dit geheel samen met de kool door de soep. Kook de soep nog 10-15 minuten en breng op smaak met peper en zout. Serveer met fijngesneden dille. Traditioneel gezien word hier vaak zure room bij gegeten, een heerlijk plantaardig alternatief is kokosyoghurt.