Ga terug

Andijviestamppot

Een vegan variant van een Hollandse klassieker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukjes
  • 500 gr andijvie gewassen en fijngesneden
  • 200 ml sojamelk ongezoet
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 10 champignons in plakjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 8 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 handvol walnoten grofgehakt
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de aardappels in zout water gaar.
    Bak ondertussen de uien in een beetje olijfolie. Voeg de paprika toe als de uien glazig zijn. Bak deze 5 minuten en doe dan de champignons in de pan.
    Stamp de aardappels fijn. Voeg alle ingrediƫnten toe behalve de walnoten. Roer alles door elkaar terwijl de pan nog op het vuur staat. Blijf roeren totdat alles warm is. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
    Rooster de walnoten in een koekenpan.
    Strooi de walnoten over de stamppot en je bent klaar. Smakelijk!
Trefwoord andijvie, andijviestamppot, hollands, stamppot