Ga terug

Nasi pecel

Indonesische rijst en groentes met pindasaus van Rosa
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 cup jasmijnrijst

Pindasaus

  • 1 cup rauwe pinda's
  • chili
  • knoflook
  • zout
  • palmsuiker
  • kaffir lime bladeren
  • 70 gram taugé
  • 2 wortels
  • 2 kleine paksoi
  • 1/2 spitskool
  • 1/2 komkommer
  • 300 gram tofu en/of tempeh, gebakken optioneel
  • cassavekroepoek

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170XC.
  • Spoel de rijst goed af totdat het water helder van kleur is. Laat dit uitlekken, en doe de rijst dan samen met 360 ml water in een pannetje. Breng dit aan de kook en zet het vuur op een laag pitje. Het vuur mag uit zodra het water bijna helemaal opgenomen is. Laat de rijst dan afgedekt staan totdat de rest van het gerecht klaar is.
  • Rooster tussendoor de pinda’s in de oven tot ze goudbruin zijn. Rooster de chili en knoflook in een pan met wat olie. Mix dit allemaal samen in een blender samen met water, zout, (palm)suiker en kaffir lime bladeren. Verwarm dit in een pannetje op het vuur en breng zo nodig verder op smaak.
  • Blancheer de wortels, giet het kookvocht over de taugé om deze licht te garen. Bak de paksoi en spitskool los van elkaar in een wok of koekenpan. Breng op smaak met een beetje zout. Snij de komkommer in plakjes.
  • Maak een mooi bord met alle ingrediënten en geniet!
Trefwoord gezond, indonesisch, Nasi pecel, pindasaus, rijst