Print opties

Nasi pecel

Servings 4
Beschrijving

Dit is een simpel maar zeer typisch Indonesisch gerecht. Rosa mist dit altijd wanneer ze niet in haar thuisland is. Er zijn veel variaties van mogelijk, zo kunnen er veel verschillende groentes worden gebruikt en de saus kan pittig zijn of juist niet. Rosa’s moeder maakte dit gerecht vlak voor haar dochter voor ze naar Wageningen vertrok, omdat ze zich zorgen maakte dat ze misschien niet zo goed zou eten in Nederland.
In dit recept omschrijf ik hoe ik de door mij gekozen groentes heb bereid. Maar voel je vrij om andere groentes te kiezen! Denk bijvoorbeeld aan spinazie, kousenband, sperzieboontjes en mais. Gebakken tofu en tempeh zijn ook een erg lekkere toevoeging. Als je geen sterke blender hebt of gewoon sneller pindasaus wil maken, kan je ook pindakaas gebruiken in plaats van rauwe pinda’s.

Ingrediënten
    pindasaus
  • 1,5 kopje jasmijnrijst
  • 1 kopje rauwe pinda's
  • chili
  • knoflook
  • palmsuiker
  • kaffir lime leaves
  • zout
  • 70 grammen taugé
  • 2 wortels
  • 2 kleine paksois
  • 1/2 spitskool
  • 1/2 komkommer
  • gebakken tofu (optioneel)
  • cassavekroepoek (optioneel)
  • 1,5 kopje jasmijnrijst