Hoi! Ik ben Eveline, 27 jaar en ik hou van eten. Ik heb al ruim tien jaar de missie om mensen ervan te overtuigen om minder vlees te eten. In eerste instantie deed ik dat door aan de universiteit van Wageningen te studeren over gedragsverandering en strategische communicatie, maar na een tijdje kwam ik erachter dat mijn ware passie bij voeding ligt. Via voedsel wil ik mensen laten ervaren hoe heerlijk vegan eten kan zijn. Inmiddels werk ik vijf jaar als vegan kok in verschillende restaurants in Nederland en België, en daarnaast cater ik voor grote en kleine groepen. Koken is mijn vak en passie en dit dit wil ik delen met de wereld.

Mijn hoofd zit vol met recepten van zowel anderen als van mijzelf. Ik ben dan ook al een aantal jaren bezig een kookboek te schrijven, een boek met recepten en verhalen van mensen van over de hele wereld. Hierover vindt je meer informatie op de pagina “kookboek’. Dit is echter een project van een zéér lange adem, en het lijkt me leuk om ook op meer korte termijn van alles te kunnen delen. Een blog leek dus een logische stap, al helemaal door de overvloed aan tijd die 2020 met zich meebracht voor mensen in mijn beroepsgroep.

Naast koken heb ik ook nog andere passies, waarbij mijn hond Tosca absoluut op nummer één staat! Ik adopteerde hem twee jaar geleden. Op dat moment was hij ongeveer twee jaar oud en had hij zijn leven tot dan toe doorgebracht in Spanje, op straat en verschillende asiels. Tosca en ik doen niets liever dan samen de wereld ontdekken, al rijdend in ons zelfgebouwde camperbusje en wandelend over smalle wandelpaadjes. In 2019 was dat voor zes maanden alles wat we deden: samen verkenden we Europa, op zoek naar de mooiste plekken om te wandelen, altijd in voor avontuur. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina vanlife.

De rode lijn van deze blog is duidelijk: recepten voor vegan, gevariëerd en bovenal lekker eten. Aangezien dit ook de rode draad van mijn leven is, zal ik de lezer ook af en toe laten proeven van andere dingen die voor mij belangrijk zijn, altijd gerelateerd aan voedsel. Denk aan mijn hond Tosca, vanlife, avonturieren, natuur, fotografie en wandelen. Veel plezier!

.

Schrijf je nu in voor de nieuwbrief!